حرف زیاد است برای گفتن اما نه هر حرفی ! گفتن درد های مردم یک شهر جرائت می خواهد و رسانه ای که فقط به جهت انعکاس مشکلات مردم پای در این عرصه نهاده است !
در اوایل خرداد ماه امسال بود که خبر تغییر در مدیریت شبکه بهداشت و درمان مرند در رسانه ها منتشر شد و بعد از چند روز ، جناب آقای حسینعلی پور به عنوان مدیریت جدید شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرند معرفی شدند.
این تغییر برای بسیاری از مردم شهرستان مرند ،خوشحال کننده بود زیرا مردم از نحوه فعالیت و خدمت رسانی مجموعه بهداشت و درمان بخصوص بیمارستان رازی ، نبود امکانات و کادر پزشکی متخصص وکارامد در این مرکز درمانی ،به شدت ناراحت بودند به نحوی که به علت مشکلات عدیده وعدم رسیدگی مناسب به بیماران ، به جای بیمارستان رازی از صفت قتلگاه رازی ،استفاده می کردند !
اما به نظر می آید علاوه برعدم بهبود شرایط درمان در شهرستان مرند ، باید با عدم پاسخگویی مدیران این حوزه را نیز مدارا کنیم!!
زیاد دیدیم و زیاد خواندیم که شهر مرند ، دومین شهر پرجمعیت استان آذربایجان شرقی و در شاهراه اتصال ایران به اروپا قرار دارد ، هر کس نداند فکر می کند مرند برای خود در منطقه ابر قدرتی است و شهر اقتصادی ، صنعتی و ... البته این پتانسیل ها وجود دارد ولی کو مسئولی که به داد مشکلات این مردم برسد و تنها از این همه نام ها فقط یدک کشیدنش برای مرند مانده نه استفاده !!!!!
چندی پیش یکی از خبرنگاران شهرستان شبستر برای عمل جراحی یکی از اقوامشان به مرند آمده بود و طی تماسی با دفتر پایگاه خبری مانداگارانا در این شهرستان ، از وضعیت بیمارستان رازی مرند به شدت انتقاد نمودند !!! اما در جواب این همکارمان اول مبهوت ماندیم که چرا به مرند آمده اند ، اینجا که دردی درمان نمی شود ! در جواب این همکار گرامی که از این روال انتقاد داشت ، اگر بگویم حرف شما منطقی و درست است شهر مرند را زیر سئوال می بریم ، ولی بگوم این طور نیست و چنین چیزی وجود ندارد !!! می گوید از مشکلات آگاه نیستید و دروغ می گوید ! با اطلاع از موضوع تصمیم به حضور در بیمارستان گرفتم ، از برخورد های نگهبان گرفته تا وضعیت اتاق ها سخت آدم را عذاب می داد.
حال که یادم می افتد چه توهین هایی نیز رئیس این بیمارستان به یک رسانه در مرند کرده بودند دیگر بدتر ناراحت می شدم .
کمبود پزشک و تجهیزات پزشکی موجب ریشهدواندن محرومیت شهر مرند شده است ، نبود دستگاه های مطبوع سازی هوای داخل بیمارستان ، وضعیت نابسمان کمد اتاق ها ، نبود کولر یا حتی پنکه برای جلوگیری از گرمای شدید و تور های پاره پنجره های بیمارستان و ... تنها از کوچکترین مشکلات این بیمارستان بودند که بیماران از آن ها گله مند بودند که این اوضاع و احوال مرا یاد بیمارستان های زمان جنگ که در فیلم ها نشان می دهد انداخت !؟
با این تفاسیر راهاندازی بیمارستان جدید شهر مرند بهعنوان شاه کلید قفلهای بسته مشکلات در حوزه سلامت شهرستان مرند محسوب میشود که سالهاست مردم برای گرهگشایی این پروژه چشم به راه ماندهاند.
اما روند طولانیشدن عملیات اجرایی پروژههای بیمارستانی در استان آذربایجان شرقی بارها از سوی رسانهها اعلامشده ولی بهنظر میرسد همچنان سلامت مردم آذربایجان شرقی بخصوص شهر مرند درگیر وعدههایی است که به سرانجام نمیرسد.
به هر روی با این همه وعده بیات شده و به تاریخ پیوسته باید منتظر ماند و دید که آیا این پروژه به داد دردها و زخمهای سلامت مرند خواهد رسید یا همچنان مردم باید روزها را به شبها گره بزنند و برای درمان دردهای خود راهی شهرها و استانهای دیگر شوند.
هر خبری را در رسانه ها می خوانی حداقل یکی از آن مربوط به وضعیت بیمارستان ها استان آذربایجان شرقی می باشد و این زنگ خطری است برای حوزه سلامت استان آذربایجان شرقی که در 8 سال به سرانجامی نرسید و همچنان مردم با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنند .
به هر حال امیدواریم مسئولین ،تلاش بیشتری برای رفع مشکلات درمانی شهرستان مرند به خصوص تأمین اعتبارات لازم برای افتتاح سریعتر بیمارستان جدید مرند را در اولویت قرارداده تا بیمارستان قدیمی این شهر بیش از این دردسرساز نشود.
البته لازم است مدیریت محترمه بیمارستان نیز ضمن افزایش توان کاری و سعه صدر ،رفتار بهتری با پرسشگران و خبرنگاران داشته باشند.
گزارش از : مهدی درخشانی
منتشر شده در : پایگاه خبری مانداگارانا